Let's talk CLP!

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 20:00

Let's talk CLP! Wat voor een lelijk beest is dat?! Menig kaarsenmaker krijgt er alvast grijze haren van, maar het is een verplicht nummertje dat je onderscheidt als legitieme vervaardiger van sojakaarsen
Waarom? Dat lees je hieronder!

Wat is dat voor een lelijk beest? Nuja lelijk zijn de labels alvast wel en je vraagt je waarschijnlijk af waarom het op onze kaarsen kleeft?

Het heeft allemaal te maken met de Europese verplichtingen die wij als kaarsenmaker moeten naleven.

Op deze manier weet je ook of het product dat je koopt voldoet aan de wetgevingen en of de verkoper legitiem verkoopt.

De CLP-verordening is een verordening van de Europese Unie uit 2008 die het systeem van classificatie, etikettering en verpakking van geurolie en mengsels bundelt in een centraal systeem.

Om onze kaarsen en ambachtelijke producten aan de consument te mogen verkopen, moeten we ervoor zorgen dat al onze producten CLP- compatibel zijn.

Verder start je nooit zomaar even met het verkopen van kaarsen, hieraan gaan maanden tot een jaar aan brand-en veiligheidstesten vooraf. Dit om jullie een idee te geven dat het niet zomaar een lont en wat was smelten is, maar oh zoveel meer.

En ja, je krijgt er grijze haren en wallen van maar het was het zo waard! Ikzelf vind het dan ook erg belangrijk om deze wetgeving strikt na te leven, maar dit geeft ook een kijkje achter de schermen van het vervaardigen van sojakaarsen. 

Ik zie op sociale media menig 'hobby' kaarsenmaker hun product verkopen zonder dat de nodige wetgeving in orde is, dit laat me huiveren! Natuurlijk kom je steeds grote merken tegen die zich hier ook niet aan houden. But yeah, zij hebben een arsenaal aan advocaten om zich te beschermen natuurlijk ;-)

 

 

~~~

Let's talk CLP

What kind of ugly beast is that? Well, the labels are not so pretty and you are probably wondering why it sticks to our candles?

It all has to do with the European obligations that we as candlemakers have to comply with.

This way you also know whether the product you buy complies with the legislation and whether the seller is selling legitimately. So be sure to swipe to the next photo

The CLP Regulation is a European Union regulation from 2008 that bundles the system of classification, labeling and packaging of fragrance oils and blends in a central system.

In order to sell our candles and craft products to consumers, we must ensure that all our products are CLP compliant.

Furthermore, you never just start selling candles, as this is preceded by months to a year of fire and safety tests. This to give you an idea that it's not just melting a wick and some wax, but oh so much more

And yes, it will give you gray hair and bags but it was so worth it!

.


Reactie plaatsen

Reacties

Els
3 jaar geleden

Jouw geurkaarsen zijn gewoon fantastisch! Telkens is het uitpakken een feestje. Je merkt dat je alles met veel liefde maakt.
Ik wist niet eens dat er zoveel regels rond bestonden.

Vanessa De Witte
2 jaar geleden

Beste Wendy,
Ik ben bezig met het opmaken van mijn CLP eticketten en ja zoals je zegt "wat een raar beestje is dat!" ;-)
Inderdaad als je weet dat je het moet hebben dan doe je er alles aan om het te maken, zo werk ik ook, ik ben liever in orde met zulke zaken, want een fout is snel gebeurd.
Nu zou ik graag van jouw weten wat ze bedoelen met gevaarlijke stoffen, dat ik mijn parfums moet aangeven dat weet ik, maar moeten de potten waar mijn kaarsen in gegoten worden ook aangegeven worden?

Alvast Hartelijk dank voor je hulp!

Met vriendelijke groeten,

Vanessa De Witte

Safiyya
9 maanden geleden

Hi!

Bedankt voor je topic!
Moet je je kaarsen ergens melden en hoe weet je wat er op je etiket moet staan?

Ik ben al zo lang bezig maar ik kom er gewoon niet uit!

Jana Vanhyfte
7 maanden geleden

Hallo

Graag had ik geweten wat er op CLP etiketten moet staan? Mag je zomaar werken met geuren in je kaarsen ?

Mvg

Jana Vanhyfte