• Wij streven ernaar om je aankoop binnen de 5 tot 7 werkdagen te verzenden. Heb jij jouw aankoop sneller nodig? Geef ons een seintje!
  • Gratis verzending in BE en NL vanaf 60euro
  • Verzending vanaf 5,90euro
  • Weekend v/d klant tot 3/10: 15% korting: code WEEKEND
Home » Blog » Let's talk CLP!

Let's talk CLP!

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 20:00

Let's talk CLP! Wat voor een lelijk beest is dat?! Menig kaarsenmaker krijgt er alvast grijze haren van, maar het is een verplicht nummertje dat je onderscheidt als legitieme vervaardiger van sojakaarsen
Waarom? Dat lees je hieronder!

Wat is dat voor een lelijk beest? Nuja lelijk zijn de labels alvast wel en je vraagt je waarschijnlijk af waarom het op onze kaarsen kleeft?

Het heeft allemaal te maken met de Europese verplichtingen die wij als kaarsenmaker moeten naleven.

Op deze manier weet je ook of het product dat je koopt voldoet aan de wetgevingen en of de verkoper legitiem verkoopt.

De CLP-verordening is een verordening van de Europese Unie uit 2008 die het systeem van classificatie, etikettering en verpakking van geurolie en mengsels bundelt in een centraal systeem.

Om onze kaarsen en ambachtelijke producten aan de consument te mogen verkopen, moeten we ervoor zorgen dat al onze producten CLP- compatibel zijn.

Verder start je nooit zomaar even met het verkopen van kaarsen, hieraan gaan maanden tot een jaar aan brand-en veiligheidstesten vooraf. Dit om jullie een idee te geven dat het niet zomaar een lont en wat was smelten is, maar oh zoveel meer.

En ja, je krijgt er grijze haren en wallen van maar het was het zo waard! Ikzelf vind het dan ook erg belangrijk om deze wetgeving strikt na te leven, maar dit geeft ook een kijkje achter de schermen van het vervaardigen van sojakaarsen. 

Ik zie op sociale media menig 'hobby' kaarsenmaker hun product verkopen zonder dat de nodige wetgeving in orde is, dit laat me huiveren! Natuurlijk kom je steeds grote merken tegen die zich hier ook niet aan houden. But yeah, zij hebben een arsenaal aan advocaten om zich te beschermen natuurlijk ;-)

 

 

~~~

Let's talk CLP

What kind of ugly beast is that? Well, the labels are not so pretty and you are probably wondering why it sticks to our candles?

It all has to do with the European obligations that we as candlemakers have to comply with.

This way you also know whether the product you buy complies with the legislation and whether the seller is selling legitimately. So be sure to swipe to the next photo

The CLP Regulation is a European Union regulation from 2008 that bundles the system of classification, labeling and packaging of fragrance oils and blends in a central system.

In order to sell our candles and craft products to consumers, we must ensure that all our products are CLP compliant.

Furthermore, you never just start selling candles, as this is preceded by months to a year of fire and safety tests. This to give you an idea that it's not just melting a wick and some wax, but oh so much more

And yes, it will give you gray hair and bags but it was so worth it!

.


Reactie plaatsen

Reacties

Els
4 maanden geleden

Jouw geurkaarsen zijn gewoon fantastisch! Telkens is het uitpakken een feestje. Je merkt dat je alles met veel liefde maakt.
Ik wist niet eens dat er zoveel regels rond bestonden.